2010-12-09 18:23:15• hírek • Szatmár.ro

Két ország, egy cél, közös siker!

Lezárult a Szatmár- és Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Innostart nevű együttműködési projektje.

A két szomszédos megye által az Európai Unióhoz leadott pályázat 12 hónapos futamidejű volt és a 2007-2013-as Román-Magyar Határmenti Együttműködési Program keretében jött létre. Célja a társadalmi és gazdasági kohézió erősítése a határmenti térségekben, illetve az innováció gondolatának népszerűsítése a területfejlesztők körében.

A városunkban tartott zárókonferencián a megjelent 30 személy közül Csehi Árpád Szabolcs, megyénk tanácsának elnöke, Kovács Sándor, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Tanácsának alelnöke és Pataki Csaba szatmári alprefektus mondott beszédet. Kifejtették, e pályázat egy hosszabb kollaborálás kezdete, amelynek célja egy innovatív regionális fejlesztési hálózat kialakítása és a téma szakembereinek továbbképzése.

A kistérségek, polgármesteri hivatalok, megyei szervezetek képviselőinek a képzésével a területfejlesztési munka javítása volt a cél, amelyet főleg a környezetvédelemben, a gazdaság élénkítésében, valamint a szociális- és mezőgazdasági életben használhatnak fel.

A pályázat lefutásának ideje alatt a tapasztalatcsere céljából két tanulmányútra is sor került. A résztvevők a debreceni, a szegedi és a temesvári regionális innovációs központok keresték fel útjuk során.

A záró tanácskozáson bemutatásra került az a honlap is, amelyben a közös kollaborálás kiteljesedik. A kétnyelvű oldalon (www.innostart.ro) pályázatfigyelőt, kéthavonta megjelenő hírlevelet és interaktív kommunikációs felületet találhatunk.

A pályázat teljes költsége 70.692,65 euró, amelyből a vezető partner, a Szatmár Megyei Tanács része 58.582,65 euró, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat része pedig 12.110,00 euró jut. A román oldal vissza nem térítendő támogatása az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, valamint Románia Kormánya részéről 57.411,00 euró, a pályázó által biztosított önerő mértéke pedig 1.171,65 euró.


Bemutatták a pályázat internetes oldalát is
Bemutatták a pályázat internetes oldalát is


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: